Tim Lips

Tim Lips verbeterde zijn prestaties dankzij de ANDUMEDIC®

“Ik heb weer aansluiting met de wereldtop”

Biografie

De hippische carrière van Tim Lips uit het Brabantse Made begon al vroeg. Als 8-jarig ventje was hij een geduchte tegenstander in de springpiste. Op zijn negentiende raakte Tim verknocht aan eventing en dat is hij vandaag de dag nog steeds. Hij boekte verschillende successen en is met zijn paard Keyflow N.O.P. opgenomen in het Olympisch kader eventing. Tim: “Dankzij de Andumedic heb ik weer echte aansluiting met de wereldtop.”

Ontvang een boek ter waarde van € 20

Wil graag in detail vernemen hoe Andullatie jou kan helpen? Vul dan je adres in waarop we het Andullatieboek kunnen toesturen. Helemaal gratis! Dit is jouw geschenk.


PerformanceMijn weg naar andullatie

Amper dertig lentes jong heeft Tim deelgenomen aan twee Olympische Spelen: Beijing in 2008 en Londen in 2012. In Beijing behaalde hij een mooie vijftiende plaats. Londen verliep iets minder vlekkeloos en daar moest Tim het doen met een 37ste plek op de ranglijst. Met het Nederlandse team eventing won de Brabantse ruiter dit jaar een bronzen WK-medaille. Hiermee kwalificeerde het Nederlands eventingteam zich voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Tim is met zijn paard Keyflow N.O.P. opgenomen in het Olympisch kader, waaruit volgend jaar de equipe voor Rio wordt samengesteld. Tim: “De focus ligt nu op de Spelen. Daar wil ik als combinatie topfit en perfect voorbereid aan de start staan.”

Vol op spanning
Eventing bestaat uit drie onderdelen: een dressuur-, een spring- en een terreinproef. Laatstgenoemde staat ook wel bekend als cross country. Tim: “Na het crossen had ik altijd last van spierpijn in mijn onderrug. Je zit tien minuten in dezelfde houding, vol op spanning. Ik merkte dat ik me na een eventingwedstrijd niet optimaal voelde.” In februari raakte de ruiter overtraind. “Toen dacht ik bij mezelf: ‘Je voelt je niet goed, de trainingen lopen minder, dus je niveau gaat naar beneden. En dan ga je de aansluiting met de wereldtop mislopen’. Ik ben op zoek gegaan naar een oplossing.” De Brabander kwam uiteindelijk terecht bij de Andumedic.

Wereldranglijst
“Ik gebruik de Andumedic dagelijks. Ook op wedstrijden. Als ik nerveus ben voor een wedstrijd gebruik ik het matras om relaxter te worden en na een wedstrijd gebruik ik het om goed te kunnen herstellen”, vertelt de eventingruiter. Tim voelt zich naar eigen zeggen veel beter nu. “Ik ben ook beter gaan trainen. En als je kijkt naar mijn prestaties… ik stijg op dit moment enorm op de wereldranglijst en ik heb weer echt aansluiting met de wereldtop.”

Hoe kan Andullatie me helpen?

Doe onze snelle test en verneem exact hoe Andullatie jouw probleem kan verhelpen.

Start de pijntest

Vertel ons wat je van dit verhaal denkt.

Geïnteresseerd in Andullatie?

Ik heb het privacybeleid van hhp betreffende de verwerking van de persoonlijke gegevens gelezen, begrepen en aanvaard.