Dr. Guy Declerck: een voorstelling

guy declerck

Dr. Guy Declerck is West-Vlaming en zag het levenslicht op 2 januari 1952.

Opleiding Dr. Guy Declerck

Na zijn Grieks-Latijnse humaniora, studeerde Guy Declerck geneeskunde aan de Leuvense universiteit. Na zijn studie vertrok hij op humanitaire missie naar Centraal-Amerika in hoedanigheid van orthopedisch chirurg. Hier werd hij geconfronteerd met een enorme diversiteit aan rugpathologieën. Guy Declerck werd hierdoor getriggerd om zijn kennis nog verder uit te breiden via systematische directe observatie. Hij volgde verdere opleidingen in Engeland (Plymouth en Liverpool), wat hem er uiteindelijk toe bracht zich uitsluitend te specialiseren in rugchirurgie en spinale revalidatie.

Verdere specialisatie

Van 1989 tot 1991 was Guy Declerck actief in Perth (Australië) als ‘Research Fellow in Spinal Injuries’, ‘Spinal Fellow in Adult Spinal Surgery’ en ‘Clinical Assistant in Spinal Rehabilitation’. Hij werkte er aan de universiteit en in tal van ziekenhuizen. Hier realiseerde hij ook enkele onderzoeksprojecten op het vlak van spinale neuropathologie. Hij werd bijgestaan door tenoren van wereldformaat : Professor Neuromusculaire Pathologie Byron Kakulas1 , Professor Anatomie James Taylor2, en Sir George Bedbrook3.

Discus, rugspieren, osteoporosis, spinale stenosis, metastasen en het whiplashenigma

Terug in Vlaanderen werkte Dr. Guy Declerck een tijdlang als spinaal-orthopedisch chirurg en was hij bondsarts van de succesvolle nationale Belgische judoploeg. Vervolgens besloot hij zijn diepgaande kennis van de lumbale discus, rugspieren, osteoporose, stenose, wervelzuilmetastasen en het whiplashenigma ter beschikking te stellen van Europese en Amerikaanse ondernemingen. Dit leidde tot verder onderzoek dat uiteindelijk resulteerde in de ontwikkeling en verfijning van nieuwe rugbehandelingen. Inmiddels worden duizenden chirurgen wereldwijd opgeleid in deze innovatieve technieken.

Andullatie

Geïntrigeerd door het spectaculaire pijnverlichtende effect van mechanische vibraties en het efficiënte gebruik ervan bij doorligwonden en diabetische voetwonden, superviseert dr. Guy ook onderzoeksprojecten rond ‘Andullatie’. Andullatie is een innovatieve therapie gebaseerd op stochastisch gemoduleerde trillingen met een unieke frequentie, amplitude en intensiteit456

Emeritus Professor Byron Kakulas | WANRI
The lumbar spine: structure, function, age changes and physiotherapy.
George Bedbrook
Nakagami G, Sanada H, Matsui N, Kitagawa A, Yokogawa H, Sekiya N, Ichioka S, Sugama J, Shibata M
Effect of vibration on skin blood flow in an in vivo microcirculatory model
Biosc Trends, 2007, 1:161-6
5 Weinheimer-Haus EM, Judex S, Ennis WJ, Koh TJ
Low-intensity vibration improves angiogenesis and wound healing in diabetic mice
PLoS One, 2014, 9(3):e91355 - doi: 10.1371/journal.pone.0091355
6 Pastouret F, Lievens P
Experimental approach of the effects of multidirectional vibrations (Andulations) on the
microcirculation
Presented at the XXXVII Congress of European Society of Lymphology,
Warsaw (Poland), 2011, 3-4 June. Published in: Europ J Lymphology, 2011, 22:22

Voor meer informatie, bezoek guy-declerck.com