Aron van Houts (Someren)

Andullatietherapie zal een grotere rol gaan spelen binnen de fysiotherapie

''Andullatietherapie zal een grotere rol gaan spelen binnen de fysiotherapie''

Biografie

Aron van Houts (25) uit Someren-Eind volgde de studie HBO Fysiotherapie aan Fontys Hogeschool in Eindhoven. Hij heeft stage gelopen bij verschillende particuliere praktijken. Direct na het afronden van zijn studie in 2011 is hij aan de slag gegaan bij Fysio Active. Inmiddels is hij daar vier jaar als fysiotherapeut werkzaam.

De praktijk van Fysio Active is gevestigd binnen de sportschool Healthclub One. Ondanks dat deze maandelijks opzegbare sportschool gaat voor 100% resultaat, kunnen sporters blessures oplopen. Hierdoor melden zich veel mensen met sportgerelateerde klachten bij Fysio Active. Dit betekent niet dat de focus van de praktijk enkel op jonge sporters ligt. Ook kinderen, oudere mensen en chronisch zieke patiënten zijn welkom bij Fysio Active. De praktijk biedt verschillende behandelingen aan, zoals Mulligan therapie, orthopedische en neurologische revalidatie, kinderfysiotherapie, medical taping en echografie en shockwave therapie. Daarnaast biedt Fysio Active ook trainingsgroepen aan voor senioren, hartrevalidatie- en COPD-patiënten.

 

 

In de praktijkMijn weg naar Andullatie

Aron maakte kennis met andullatietherapie door het lezen van een wetenschappelijk artikel. “Ik vond het een zeer interessant concept, waar ik graag meer over wilde weten.” Hij denkt dat andullatietherapie een waardevolle toevoeging binnen de behandelingen kan zijn. “Het is een relatief nieuwe behandeling waardoor sommige patiënten de kans krijgen om iets nieuws te ontdekken. Dit kan mogelijk hulp bieden binnen het huidige klachtenpatroon.” Over het toevoegen van andullatietherapie aan huidige behandelingen van fysiotherapie is Aron positief. “De aangename pijnloze manier van behandelen is voor bepaalde patiëntengroepen zeer aantrekkelijk”. Aron denkt dan ook dat andullatietherapie een grotere rol zal gaan spelen binnen de fysiotherapie.