Ben van Grinsven (Uden)

De Andumedic is een toegevoegde waarde voor mijn praktijk

“De Andumedic is een absolute meerwaarde”

Biografie

Ben van Grinsven (64) is geboren en getogen op Aruba. Op zijn twintigste verhuisde de Arubaan naar Nederland. Niet wetende welke richting hij nu precies op wilde, startte hij met de opleiding Automotive Business Management in Driebergen. Daar voelde hij zich niet helemaal in zijn element. Na twee jaar bouwkunde te hebben gestudeerd in Eindhoven, kwam Ben tot dezelfde conclusie. “Die studies waren veel te rechtlijnig voor me. Ik kon mijn ei niet kwijt en voelde me niet op mijn plaats.”

Drie keer scheepsrecht
Drie keer is scheepsrecht, moet Ben hebben gedacht. Zijn keuze viel uiteindelijk op een opleiding tot fysiotherapeut bij Leffelaar in Amsterdam. Dat bleek al snel een schot in de roos te zijn. “Mijn belangstelling voor het vak is eigenlijk pas in de loop der jaren gegroeid. Wel heb ik altijd al een verregaande interesse gehad in de individuele mens en het onderzoeken en oplossen van hun fysieke problemen. Na een opleiding van vier jaar mocht ik mezelf officieel fysiotherapeut noemen.”

Multidisciplinaire praktijk
Na zijn studie, werkte Ben twaalf jaar lang in een fysiotherapiepraktijk in Oss. Daar leerde hij in de praktijk de fijne kneepjes van het vak. In 1989 opende hij een eigen praktijk in zijn woonplaats Uden. Een praktijk die volgens eigen zeggen met recht een multidisciplinaire praktijk genoemd mag worden. “Wij bieden naast algemene fysiotherapie en osteopathie, echt nog talloze andere behandelingen aan. Het uitgangspunt van de praktijk is het behandelen van de totale mens.”

In de praktijkMijn weg naar Andullatie

Toegevoegde waarde
Via een goede bekende maakte Ben voor het eerst kennis met andullatietherapie. “Zij vertelde me enthousiaste verhalen over andullatie. Mijn interesse was gewekt. Na het massagematras een tijdje op proef te hebben gehad, was ik er toch wel erg van gecharmeerd. Met andullatietherapie bereik je een heel divers publiek. We zetten het toestel echt heel breed in. Ik zie het als een andere manier van ontspannen. Ik vind de Andumedic absoluut een toegevoegde waarde.