Dinant van Drunen (Almkerk)

Andullatie zorgt voor een diepgaande ontspanning voor het hele lichaam

“Andullatietherapie sluit goed aan bij onze visie om de klachten van een patiënt te bekijken vanuit de fysiologie van het menselijk lichaam”

Biografie

FysioFit Altena heeft een vestiging in Almkerk en in Giessen. Praktijkhouder is fysiotherapeut en klinisch-psychisch-neuro-immunoloog Dinant van Drunen. Bij FysioFit Altena richt het deskundige team van specialisten zich op het herstel van functie in plaats van symptoombestrijding.

Dinant studeerde fysiotherapie aan de Hogeschool van Utrecht en vervolgens aan de International Academy for Sportscience. “Daarna heb ik bij Natura Foundation de opleiding orthomoleculaire geneeskunde en klinisch-psychische-neuro-immunologie gevolgd en ben ik me steeds meer gaan verdiepen in chronische ziektebeelden en mensen met immuun- en spijsverteringsproblemen”, vertelt hij gepassioneerd. “Ik ben tevens gespecialiseerd in actieve revalidatie volgens de ‘physical rehabilitation’ trainingsmethode. Ik heb een grote interesse voor het menselijk houdings- en bewegingsapparaat en ik haal bovendien veel voldoening uit het beter laten functioneren van mensen, waardoor hun levenskwaliteit vooruit gaat.”

In de praktijkMijn weg naar Andullatie

Via diverse publicaties heeft Dinant kennis genomen van Andullatietherapie. “Ik weet van diverse topsporters dat zij Andullatie gebruiken om sneller te herstellen”, legt hij uit. Toen Dinant voor het eerst zelf de ANDUMEDIC – het speciale Andullatiesysteem – uitprobeerde, ervoer hij een diepgaande ontspanning in zijn hele lichaam. “Andullatietherapie sluit goed aan bij onze visie om de klachten van een patiënt te bekijken vanuit de fysiologie van het menselijk lichaam”, vervolgt hij. “De trillingen gecombineerd met infraroodstraling zorgen voor een betere celfunctie. De doorbloeding wordt positief beïnvloed en verschillende processen in het lichaam komen weer (sneller) op gang. Daarnaast heeft Andullatie een diepgaande ontspannende werking. Zeker in onze huidige stress-maatschappij is het creëren van regelmatige ontspanningsmomenten goud waard”, aldus de praktijkhouder.

Dinant verwacht dat Andullatietherapie een uitstekende aanvullende behandelmethode is voor mensen met (chronische) pijn en vermoeidheidssyndromen. “Daarnaast kan het mensen ondersteunen die sneller willen herstellen na fysieke inspanning, zoals sporters of mensen met zwaar fysieke job.