Eveliina Seume (Beuningen)

Andullatie geeft het lichaam een herstelimpuls

“Patiënten met chronische klachten hebben er veel baat bij”

Biografie

Eveliina (37) volgde de opleiding Fysiotherapie aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Na een jaartje rondreizen deed ze ervaring op in diverse praktijken en verpleeghuizen. De honger naar kennis bleef. Ze was altijd al geïntrigeerd door Traditionele Chinese Geneeskunde. In 2004 schakelde ze over van de westerse naar de oosterse denkwijze. Eveliina volgde diverse specialisaties. Ze is nu naast fysiotherapeut ook praktiserend acupuncturist, herbalist en tuina-therapeut.

In haar praktijk biedt Eveliina, wie van Brits-Finse afkomst is, een uitgebreid scala aan behandelingen aan. Binnen de Traditionele Chinese Geneeskunde kun je bij haar terecht voor onder andere acupunctuur, acupressuur, kruiden, tuina-therapie, shiatsu massage en voedingsadvies. De klassieke fysiotherapie wordt aangevuld met dry needling, medical taping concept, houdingscorrectie, stoelmassages en fysische technieken als TENS en elektrotherapie.

In de praktijkMijn weg naar Andullatie

Interesse gewekt
Andullatie was tot twee jaar geleden een volslagen onbekend fenomeen voor Eveliina. Ze verdiepte zich in de mogelijkheden van het systeem en kwam erachter dat de therapie zich richt tot mensen met chronische pijnklachten. Volgens haar is dit een groep mensen die het steeds lastiger krijgt in de huidige maatschappij. “Ze krijgen niet alleen minder financiële vergoeding, maar ook minder therapiemogelijkheden. Met als gevolg dat hun klachten vaak nog toenemen.”

Minder pijn en stijfheid
Handmatig lichaamsdelen laten vibreren is volgens de praktijkhoudster een zeer intensieve bezigheid voor de therapeut. “Bovendien kan het moeilijk gereproduceerd worden onder door een waarnemend collega. Met de Andumedic daarentegen kan de behandelprikkel keer op keer exact gereproduceerd worden. Vooral patiënten met chronische klachten hebben er veel baat bij. Hun energieniveau stijgt, de pijn en stijfheid nemen af en de belastbaarheid neemt weer toe.”

Welkome aanvulling
Eveliina gebruikt het toestel nu ruim twee jaar in haar praktijk en haar enthousiasme is onverminderd. “Het grote voordeel van andullatie is dat het lichaam globaal een herstelimpuls krijgt. Vooral voor cliënten met uitgebreide klachten is dit waardevol. Het wordt makkelijker voor hen om dagelijkse activiteiten uit te voeren, waardoor hun algehele levenskwaliteit weer toeneemt.”