Sammi Morra (Harmelen)
Fysiotherapeut Sammi Morra ziet andullatie als een aanvulling op fysiotherapie
“Ik sta zeker open voor alternatieve therapieën, zoals andullatie”
Biografie
De 47-jarige Sami Morra studeerde in 2001 af als fysiotherapeut aan de internationale hogeschool voor fysiotherapie Thim van der Laan. Na zijn studie deed hij ervaring op in praktijken in Utrecht, Nieuwegein en Amersfoort, verdiepte hij zich in dry needling, Mulligan Concept en D.A.M.-therapie* en werkte hij tevens als medisch sportinstructeur. Anno 2015 is hij al bijna zes jaar trotse eigenaar van Fysio Morra in Harmelen.
In de praktijkMijn weg naar Andullatie
Meer dan sport
Het team van Fysio Morra bestaat uit vier fysiotherapeuten, een ondersteunend fysiotherapeut en een fitness instructeur. Naast algemene fysiotherapie is de praktijk gespecialiseerd in dry needling, het behandelen van mensen met een carpale-tunnelsyndroom (met een speciaal tractieapparaat, red-) en biedt het medische fitness aan. Ook doet Fysio Morra veel op het gebied van sportblessures en sportrevalidaties.
“Zelf ben ik al vanaf het begin van mijn carrière met sport bezig en bovendien sport ik graag”, vertelt Sami enthousiast. De praktijkeigenaar loopt een aardig rondje hard, doet aan volleyballen, beklom recentelijk met zijn wielrenfiets nog de Mont Ventoux en geeft ook nog spinning-lessen. “Maar het is niet zo dat we bij Fysio Morra alleen maar sportmensen behandelen”, vertelt Sami. “Zowel jong als oud, sportief en niet sportief en mensen met allerlei klachten komen bij ons over de vloer. Juist dat maakt mijn beroep zo bijzonder. Het enthousiasme van mensen die weer vitaal en beter willen worden, is bovendien geweldig.”
Een aanvulling
Sami is zich er van bewust dat hij niet iedereen beter kan maken. “Maar ik wil wel graag alles doen voor onze patiënten. En als dat niet met reguliere fysiotherapie lukt, sta ik zeker open voor alternatieve therapieën.” De fysiotherapeut ziet andullatie als een aanvulling op fysiotherapie, met name voor mensen met chronische pijnklachten.
* D.A.M. staat voor Driedimensionale Arthrokinematische
Mobilisatie en is ontwikkeld door manuele therapeuten. Deze vorm van therapie heft functiestoringen in gewrichten op.