Guido Verhoeven (Koedijk)

Ze hebben minder pijn, zijn mobieler, kunnen beter slapen en hebben minder pijnstillers nodig

''De effecten waren bij de meeste mensen al na drie behandelingen overduidelijk"

Biografie

Guido wilde vanaf zijn zestiende al fysiotherapeut worden, zonder dat hij zelf ook maar een fysiotherapeut had bezocht of er een kende. “Toch heb ik nooit spijt gehad van mijn keuze”, vertelt hij trots. “In 1982 ben ik afgestudeerd aan de Academie Leffelaar in Amsterdam. En daarna heb ik de vervolgstudies acupunctuur en podotherapie gedaan.”

“In mijn praktijk komen veel cliënten met chronische pijnklachten waarvan de oorzaak soms bekend en duidelijk is, en vaak onbegrepen. Doordat ik verschillende specialisaties als podotherapie en acupunctuur combineer met fysiotherapie kan ik mijn cliënten vaak effectief behandelen. Als een cliënt een behandeling nodig heeft, waarvan ik de discipline niet beheers, zoals manueel- of oedeemtherapie, dan verwijs ik hem of haar door naar een collega.” Het leuke aan zijn vak vindt Guido dat elke cliënt anders is en geen klacht hetzelfde. “Je ziet de hele dag door andere mensen, daar houd ik van.”

In de praktijkMijn weg naar Andullatie

oen Guido in een krant las over Andullatietherapie en de mogelijkheden op het gebied van pijnbestrijding was zijn interesse snel gewekt. “Ik behandel veel cliënten met chronische pijnklachten en wil ze graag van die pijn af helpen. Ik besloot de Andumedic – het speciale Andullatiesysteem – drie weken op proef te nemen in mijn praktijk. Vervolgens heb ik twintig cliënten met verschillende gewrichts- en/of spierklachten gevraagd frequent bij mij te komen voor een Andullatiebehandeling. Ik heb met deze mensen de afspraak gemaakt dat als ze het alleen ‘lekker’ zouden vinden, dat ik er dan mee zou stoppen”, zegt hij resoluut. “Dan moeten ze maar naar een beauty instituut of zo gaan. Ik wilde echte resultaten.”

Resultaten
En die resultaten kwamen er. “Twee cliënten haakten af. Maar de overige achttien waren zeer enthousiast. Ze hebben minder pijn, zijn mobieler, kunnen beter slapen en hebben minder pijnstillers nodig. De effecten waren bij de meeste mensen al na drie behandelingen overduidelijk. Ik pas dus nog steeds Andullatietherapie toe”, vertelt Guido lachend, “maar bijna altijd in combinatie met fysiotherapie.”