Jack van Loon (Deurne)

Ik moet zeggen dat ik het matras zeer ontspannend vond

Met de Andumedic in zijn praktijk wil Jack bekendheid voor de therapie creëren

Biografie

In 1986 studeerde Jack af aan THIM, de internationale hogeschool voor fysiotherapie. De reden dat hij ooit voor deze studie koos, kan hij gemakkelijk uitleggen: “Werken met mensen heb ik altijd prettig gevonden. Bovendien vind ik het een uitdaging om mensen met chronische klachten te prikkelen, zodat er een gedragsverandering ontstaat waardoor hun klachten op den duur afnemen.” Omdat Jack in de jaren na zijn studie niet altijd aan de slag kon als fysiotherapeut begon hij aan de Hogeschool in Driebergen aan de studie Sociaal Pedagogisch Hulpverlener. “De psychosomatische en psychosociale componenten die in dit beroep terugkomen, hebben een zekere overlap met de fysiotherapie. Bovendien werk je als SPH´er automatisch veel met mensen en dat sprak mij natuurlijk enorm aan.” In 2005 specialiseerde de 55-jarige fysiotherapeut zich in arbeidsfysiotherapie en in 2006 kwam daar handtherapie bij.

Al sinds 1988 is Jack werkzaam bij Fysiotherapie Centrum Deurne. Eerst in de vakanties, zo’n drie weken per jaar. “Maar al snel breidde dat uit naar drie maanden per jaar,” vertelt Jack. In 2003 kwam hij gedeeltelijk in de maatschap en in 2006 volledig. Inmiddels mag hij zich eigenaar van de praktijk noemen. Samen met fysiotherapeuten Lotte van Gerven en Patricia Meijs is hij verantwoordelijk voor de behandelingen. Jack zelf is gespecialiseerd in schouder- en handrevalidatie, CRPS/dystrofieklachten, spanningsklachten en hoofdpijn.

Ontvang een boek ter waarde van € 20

Wil graag in detail vernemen hoe Andullatie jou kan helpen? Vul dan je adres in waarop we het Andullatieboek kunnen toesturen. Helemaal gratis! Dit is jouw geschenk.


In de praktijkMijn weg naar Andullatie

Zelf had hij ooit wel eens iets gelezen over Andullatietherapie, maar ervaring had hij er niet mee. Tot een poos geleden: “We hadden een proefplaatsing in de praktijk en een aantal mensen heeft het uitgeprobeerd. De reacties waren over het algemeen positief. Zelf heb ik het matras uiteraard ook geprobeerd en ik moet zeggen dat ik het zeer ontspannend vond.”
Met de Andumedic in zijn praktijk wil Jack bekendheid voor de therapie creëren. “Er is een groep mensen die, ondanks alle bij ons toegepaste methoden, veel pijn blijft ervaren. Andullatietherapie is voor hen mogelijk de aangewezen methode om pijn te verlichten,” besluit hij.

Hoe kan Andullatie me helpen?

Doe onze snelle test en verneem exact hoe Andullatie jouw probleem kan verhelpen.

Start de pijntest

Vertel ons wat je van dit verhaal denkt.

Geïnteresseerd in Andullatie?

Ik heb het privacybeleid van hhp betreffende de verwerking van de persoonlijke gegevens gelezen, begrepen en aanvaard.