Komenke van Dijk (Ameide)

De Andumedic is mijn grootste vriend

“Geen dag zonder andullatiematras”

Biografie

Al drie jaar heeft Komenke van Dijk (54) uit Ameide haar Andumedic en ze heeft nog geen moment spijt gehad van haar aankoop. “Het is mijn grootste vriend”, vertelt ze lachend. “Ik haal het niet in mijn hoofd om een dag niet op het matras te gaan.”

PijnverlichtingMijn weg naar andullatie

De inwoonster uit Ameide is ‘heel gevoelig op de spieren’ en heeft alle symptomen die neigen naar fibromyalgie. “Ik kan er wel mee leven, maar het is hinderlijk”, vertelt Komenke. “Ik heb vooral klachten aan mijn nek, schouders en handen. In het huishouden en tijdens mijn werk als leerkracht in het basisonderwijs loop ik dan soms tegen dingen aan. Zo is het opendraaien van bekers pijnlijk en gaat dweilen bijvoorbeeld niet altijd even gemakkelijk.” De Andumedic is dan Komenkes ‘grootste vriend’. “Doordat ik het matras dagelijks gebruik en op momenten nadat ik iets intensiefs heb gedaan, functioneer ik goed en heb ik veel minder pijn. Zie ik mensen in mijn omgeving met dezelfde klachten, dan gun ik het ze om even op het matras te gaan liggen.”

In de voortent
Komenke en haar man maakten op de Vakantiebeurs Utrecht voor het eerst kennis met andullatietherapie. “Het voelde zo goed, maar we schrokken van de prijs. Het is een grote uitgave. Door de Andumedic spaar ik echter alle massages uit die ik voorheen nodig had. Het staat nog niet quitte, maar ik heb geen moment spijt gehad van de aankoop.” Omdat Komenke geen dag zonder Andumedic wil, gaat het matras gewoon mee op vakantie waar het een mooi plekje in de voortent van de caravan krijgt. “Na al dat klimmen en klauteren in de Texelse duinen is het erg fijn bijkomen op het andullatiematras”, besluit Komenke.