Paul Schalke (Tilburg)

Ik zie in andullatietherapie een sterke aanvulling op mijn huidige behandelmethodes.

''Ik was meteen verkocht''

Biografie

Al sinds zijn jeugd heeft Paul Schalke (34) affiniteit met werken in de zorg. Zijn moeder was verpleegkundige en haar verhalen inspireerden hem enorm. Paul werkte na zijn afstuderen in 2003 zes jaar als fysiotherapeut in Tilburg. Hij volgde toen tevens de studie sportfysiotherapie in Utrecht. In 2005 kreeg hij de kans om aan de slag te gaan bij voetbalclub Willem II. Een jongensdroom die waarheid werd voor de geboren Tilburger die zelf ook niet onverdienstelijk een balletje trapt.

“Na vier jaar ben ik in Dongen gaan werken als sportfysiotherapeut in een praktijk die was geïntegreerd in een sportcentrum. De verscheidenheid aan clienten sprak mij zeer aan. Geen dag is hetzelfde. Elke cliënt heeft zijn eigen verhaal en weer andere klachten. Sinds 2013 werk ik als zelfstandige binnen het multifunctionele sportcomplex De Drieburcht met een zwembad, sportschool en sporthal. Hierdoor heb ik een breed publiek. Met name de mensen die bij Basic Fit sporten, weten mij snel te vinden. Daarnaast heb ik goede banden met de huisartsen in de wijk en die kennen mijn specialisaties als sportfysiotherapeut en echografist. Indien nodig wijzen ze hun patiënten aan mij door.”

In de praktijkMijn weg naar Andullatie

Schalke vindt het belangrijk om op de hoogte te zijn van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van fysiotherapie. “Begin dit jaar kreeg ik van twee verschillende cliënten te horen dat ze kennis hadden gemaakt met andullatietherapie. Ze hadden de Andumedic uitgeprobeerd tijdens pijnverlichtingsdagen elders in het land en waren er erg enthousiast over. Mijn interesse was meteen gewekt. Na een telefoontje naar een collega fysiotherapeut in Breda ben ik gaan informeren bij HHP. Daar heb ik zelf de Andumedic uitgeprobeerd en was meteen verkocht.”

“Ik zie in andullatietherapie een sterke aanvulling op mijn huidige behandelmethodes. De Andumedic combineert Andullatie- met infraroodtherapie. Vooral voor chronische pijnpatiënten is het een uitkomst en sporters herstellen sneller na fysieke inspanningen. In mijn praktijk zal ik het inzetten als een extra stukje zorg, het stukje dat mensen vaak missen in een andere praktijk.