Pedro Chueca

Hoofdfysiotherapeut van Real Madrid gebruikt Andullatie

'Je kan makkelijker inslapen, dieper slapen en bent beter uitgerust'

Biografie

Pedro Luis Chueca Remon is een van de meest vooraanstaande specialisten in Spanje op het vlak van sportgeneeskunde. Hij is hoofdfysiotherapeut van Real Madrid Club de Futbol, waar hij al meer dan 20 jaar waakt over het fysieke welzijn van de spelers van de witte ploeg. Daarnaast leidt hij ook het centrum Waxman, gespecialiseerd in sportfysiotherapie en –traumatologie en gevestigd in Madrid vlakbij het stadion Santiago Bernabeu.

In de praktijkMijn weg naar Andullatie

Om tegemoet te komen aan de noden en eisen van zijn patiënten biedt Waxman gepersonaliseerde diensten aan met het oog op preventie en behandeling van sportblessures. Hiervoor beschikt het over de beste specialisten en eersterangsapparatuur, waaronder technische snufjes zoals het andullatiesysteem. Pedro is begonnen met andullatietherapie op aanraden van een collega fysiotherapeut die hem vertelde over deze wonderlijke techniek. Hij heeft rechtstreeks gesproken met de mensen van de Andullatie in Spanje, en vroeg hen zo vriendelijk te willen zijn hem zo’n ANDUMEDIC®3 te laten uitproberen. Andullatie is gebaseerd op de gecombineerde werking van specifieke vibraties en infraroodwarmte.

De effecten ervan op de bloedzuurstofvoorziening en de lymfedrainage helpen de topsporter de vereiste fysieke conditie te bereiken, maar ook de privépatient is ermee gebaat bij de behandeling van een hele waaier aandoeningen. Bij zijn privépatiënten gebruikt Pedro het vooral voor myofasciale en musculaire relaxatie, als supplement bij de behandelingen van pathologieën waarmee gewone mensen te kampen hebben in hun kantoor of hun normale werk. En voor zijn sportlui gebruikt hij het vooral om vermoeidheid tegen te gaan ten gevolge van de dagelijkse trainingen en ervoor te zorgen dat ze de dag erna beter opgewassen zijn tegen de training. De relaxerende werking van Andullatie is ook van toepassing bij overmatige stress en angstgevoelens.

Ze maakt het makkelijker voor sportlui en patiënten om tot rust te komen. Pedro heeft mensen ontmoet die hem letterlijk gezegd hebben dat ze makkelijker inslapen, dieper slapen, beter uitgerust zijn. Dus is het maar logisch dat chronisch zieken die gebrek hebben aan rust er wel bij varen en dat hun aandoeningen over de ganse lijn sneller genezen. Het gebruik van andullatietechnologie bij dagelijkse behandelingen biedt een reeks voordelen zowel voor sportprestaties als voor de behandeling van tal van pathologieën. Dit maakt ze heel aanbevelenswaardig. Pedro beveelt ze aan bij al zijn collega’s fysiotherapeuten, maar ook bij zijn patiënten. Ze vragen of het mogelijk is dit systeem te gebruiken thuis. Hij beveelt de ANDUMEDIC®3 aan beiden aan. Want voor hemzelf is het een hulp bij zijn behandelingen en hij moet er geen tijd aan spenderen. Het is dus nuttig zowel voor zijn patiënten als voor zijn collega’s kinesitherapeuten. Velen onder hen gebruiken het trouwens al.