Regelmatig Andulleren is voor Ronny de oplossing voor terugkerende pijn

Andullatie doet wonderen. Maar je moet het regelmatig doen.

“Na een Andullatiesessie ben ik een andere mens”

Inleiding

Fibromyalgie is een vreemde ziekte. Uiterlijk zie je niet veel aan de patiënt, maar de pijnklachten zijn er niet minder reëel om. De meeste patiënten zijn vrouwen, maar ook mannen blijven niet gespaard. We bezochten Ronny Van Hove.

Pijnverlichting Mijn weg naar Andullatie

Ontslag

Ronny werkte als machine-operator: een job die hij met hart en ziel uitvoerde. Toen beet de ziekte zich vast in zijn spieren en gewrichten. De bedrijfsarts zette hem drie maand op non-actief, maar daarna kon hij nog steeds niet normaal functioneren. Intussen vecht Ronny tegen zijn aandoening en zoekt hij naar oplossingen. Er wordt momenteel gezocht naar de meest passende medicatie en hij rust heel veel. Vaak volstaan 10 uren slaap niet! Ronny begrijpt het niet: “Vroeger was ik gezond, en van de ene dag op de andere moest ik 9 medicijnen slikken”.

Ondersteunende therapie

Via het Laatste Nieuws hoorde Ronny over Andullatie. Hij googelde ‘Andullatie’ en kwam terecht bij de firma hhp. Een adviseur kwam haarfijn uitleggen wat de therapie inhoudt: een combinatie van trillingen en infrarood, die heel succesvol ingezet wordt tegen o. a. pijnklachten. Inmiddels is Ronny een trouwe gebruiker: “Andullatie is een hele verzachting. Het is alsof je een tijdlang uit je lichaam bent, een andere mens. Dat doet zo’n deugd: op de matras, maar ook als ik ervan kom. Jammer genoeg komt de pijn na een tijdje terug. Je moet de therapie dus regelmatig doen”.

Stillekes aan uit het dal

Ronny is hoopvol en blijft actief in de mate van het mogelijke. Hij probeert vaak buiten te zijn: een beetje in de tuin werken, een wandelingetje. Wat hij jammer vindt is het onbegrip van zijn omgeving. Hoewel zijn dierbaren met hem meeleven, begrijpen ze niet echt zijn ziekte. Ronny toont hen dan een folder van de dokter, en dan begrijpen ze het wat beter. Ronny hoopt ook met tijd zijn geliefde hobby, golfbiljarten, weer te kunnen opnemen. Daar hij op hoog niveau speelde, blijft het momenteel bij toekijken. Maar hoop doet leven!