Ruud Stap (Den Haag)

Het klikte meteen met Ruud en de Andumedic

“Ik wil nog lang blijven zeilen en golfen”

Biografie

De 71-jarige meneer Stap uit Den Haag noemt zichzelf ‘nog vrij sportief’. “Zes maanden per jaar trekken mijn vrouw en ik er met onze zeilboot op uit en ik golf regelmatig. Dat wil ik graag volhouden.” De Andumedic van de heer Stap draagt daar een steentje aan bij.

PijnverlichtingMijn weg naar andullatie

Tijdens een uitje met zijn familie naar het Drentse Hof van Saksen ontdekte de Hagenaar per toeval andullatietherapie. “Een familielid heeft een hernia in zijn rug en ik heb artrose in mijn onderrug. Tweeënhalf uur autorijden, laat je lichaam niet beter voelen. Ik zag dat er op het resort een demonstratie van de Andumedic was en dacht: laat ik dat eens uitproberen. Het klikte meteen.” Stap deed drie keer een andullatiesessie, tekende een voorlopig koopcontract en liet het bed na zijn zeilreis komen.

Soepeler lijf
Een kleine maand heeft de heer Stap zijn andullatiematras thuis en hij gebruikt het dagelijks. “Elke ochtend na het opstaan volg ik een programma en als dat programma nog een andullatiesessie voorschrijft, ga ik er ‘s avonds weer op. Ook volg ik programma 13 - herstel na het sporten - als ik heb gegolft. De Andumedic verhelpt het euvel niet, maar als ik op het matras heb gelegen is de pijn even weg en voelt mijn lijf soepeler aan. Pijnstillers slik ik nog wel, maar oefeningen van de fysiotherapeut zijn niet meer nodig.” Stap hoopt dat hij door het gebruik van zijn Andumedic nog lang door kan gaan met zeilen en golfen. “Ik wil dat graag vol blijven houden en probeer echt te voorkomen dat dat straks niet meer kan.”