Soufiane Touzani

Soufiane Touzani wil dankzij Andullatie nog lang meegaan op topniveau

“Ik kan me volledig op mijn shows focussen”

Biografie

Soufiane Touzani is 28 en straatvoetballer. Dat heet ‘Freestyle Foot’ : trucjes doen met de bal. Soufiane reist de wereld rond met zijn bal.

PerformanceMijn weg naar Andullatie

Soufiane Touzani droomde als kleine jongen van een voetbalcarrière bij Real Madrid. Spelen in het Santiago Bernabéu leek de inmiddels 28-jarige Rotterdammer wel wat. Een vergroeiing in zijn onderrug gooide echter roet in het eten. Als balvirtuoos veroverde hij alsnog de wereld. “Door de Andumedic kan ik me volledig focussen op mijn optredens. Mijn rug voelt weer als nieuw aan.”

Droom
Soufiane Touzani groeide op in Rotterdam-Zuid. Op de pleintjes leerde hij zijn eerste trucjes. “Samen met mijn broer Karim, die jarenlang actief was in het betaald voetbal, was ik daar dag en nacht te vinden. Ik sliep zelfs met de bal. Maar juist toen mijn droom om te slagen als profvoetballer steeds realistischer leek te worden, zakte die door de rugproblemen als een kaartenhuis in elkaar.”

Voetbaltrucs
Nadat er bij de Zuid-Hollander een ijzeren pin in zijn rug werd geplaatst, kreeg hij van zijn behandelend arts het advies zijn voetbalambities bij te stellen. “Ik mocht alleen nog maar een beetje hooghouden met de bal. Op die manier ben ik ook begonnen met het bedenken, uitvoeren en op YouTube plaatsen van voetbaltrucs. Mijn eerste filmpje werd gelijk al elf miljoen keer bekeken.”

Hoogtepunt
De enorme hit op YouTube, bleef ook bij gamesuitgever Electronic Arts niet onopgemerkt. “Ik werd gevraagd om de bewegingen te doen voor het computerspel FIFA Street. Een jaar later kreeg ik zelfs een eigen karakter in het spel. Daarnaast heb ik een eigen voetbalschool voor kinderen en ben ik zowel ambassadeur van de Johan Cruijff Foundation als van de stad Rotterdam. Ik geef voetbalshows over de hele wereld, met als hoogtepunt een optreden met Ronaldinho in het stadion van Milaan.”

Onafscheidelijk duo
Bij een voetbalshow maakte de balkunstenaar voor het eerst kennis met de andullatietherapie. “De shows zijn heel intensief en interactief. Ook voor mijn rug is dat een hele belasting. Toen ik na afloop in de coulissen een Andumedic zag staan, was mijn interesse gewekt. Na een kwartiertje op het massagematras voelde ik me zo ontspannen en het verlichtte mijn pijn. Door het gebruik van het apparaat, kan ik me volledig focussen op mijn shows. We zijn een onafscheidelijk duo, just married!”