Twan van de Vorst (Heythuysen)

Dankzij andullatie kan Twan zich weer aangenaam en fatsoenlijk bewegen

Fitter en mobieler door andullatietherapie

Biografie

Voor Twan van de Vorst is 2015 een jaar om snel te vergeten. De 64-jarige inwoner van Heythuysen onderging in mei een longoperatie en kreeg na maanden van onderzoek te horen dat hij lijdt aan polyneuropathie, een spierziekte waarbij de zenuwen in armen en benen worden aangetast. Toch laat de Limburger zich niet uit het veld slaan. “Het is een oneerlijke strijd, die ik niet kan winnen. Andullatietherapie zorgt voor een betere bloedcirculatie en ik voel me er fitter en mobieler door.”

PijnverlichtingMijn weg naar andullatie

Minder kracht
Twan was voor zijn pensionering actief als operator bij een elektriciteitscentrale. In zijn vrije uurtjes liep hij graag lange afstanden. “Tot het moment dat mijn vingers en tenen steeds vaker gingen tintelen. Na onderzoeken in verschillende ziekenhuizen, werd de diagnose polyneuropathie gesteld. Ik kreeg minder kracht in mijn armen en benen, waardoor ik vaak door mijn enkels zakte en steeds slechter kon lopen.”

Aangenaam bewegen
Tijdens een demonstratie in Baarlo maakte Twan voor het eerst kennis met andullatietherapie. “In eerste instantie was ik wat sceptisch. Wat zou een massagematras voor mij kunnen betekenen? Na een kwartiertje op de Andumedic, was al mijn twijfel verdwenen. Ik kon me makkelijker bewegen en voelde me fitter. Ik gebruik het matras dagelijks. Ook mijn moeder ligt er regelmatig op. Zij heeft vaak last van een stijve nek. Dankzij andullatie kan zij zich weer aangenaam en fatsoenlijk bewegen.”