Valentijn Overeem en Andullatie voor opwarming

Valentijn Overeem gebruikt Andullatie voor pre-warming up:

"Je hebt slechts één lichaam. Draag er dus zorg voor!"

Biografie

Valentijn Overeem doet al vele jaren aan MMA (Mixed Martial Artist). Dat is een combinatie van worstelen, judo, kickboksen en boksen, en als sport wordt het almaar populairder. Als topsporter weet Valentijn als geen ander dat je zorg moet dragen van je lichaam: goed opwarmen vóór, en recupereren na het sporten, is van cruciaal belang.

PerformanceMijn weg naar Andullatie

Valentijn was driemaal Europees kampioen en éénmaal nummer zes van de wereld. Hij heeft ongeveer 100 wedstrijden op zijn actief staan, waaronder veel internationale. Hoewel hij hoogte- en dieptepunten kende, houdt hij nog steeds enorm van zijn sport. Zodra hij op de sportschool aankomt, kleedt hij zich om en legt hij zich op de ANDUMEDIC. Dit doet hij als pre-warming up voor een optimale doorbloeding. Zijn hart gaat lekker tekeer en hij voelt zich beter. Dan doet hij zijn gewone opwarming. Vooral ‘s winters is dit belangrijk tegen blessures. En Andullatie draagt hier goed toe bij!

Na de training is er een cooldown-training om de ademhaling en het hartritme terug op niveau te krijgen. Daarna trekt hij een ander shirt aan en gaat hij weer op de matras liggen, minstens een halfuur. Dit om afvalstoffen af te voeren en de spieren te ontspannen. Een goede doorbloeding is ook belangrijk om blessures te voorkomen: zo herstellen spieren sneller.

Valentijn houdt enorm van de ‘voormassage’, of de opwarming met Andullatie. Hij leerde Andullatie kennis via een kennis uit een andere sportdiscipline. Om de therapie even uit te testen, deed Valentijn een zware training gevolgd door een sessie van een halfuur. Zo probeerde hij meermaals het systeem uit. Hij raakte meer en meer overtuigd van de waarde ervan. Hij raadt alle collega-topsporters uit deze therapie regelmatig toe te passen: "Je hebt maar één lichaam en je moet er zuinig op zijn, net als op een auto. En daarvoor is de ANDUMEDIC zeer geschikt!"