Wendy van der Laan

"Andullatie kan voor deze patiënten dé oplossing zijn!"

“Er ontstaat nieuwe energie bij pijnpatiënten!“

Biografie

Het enthousiaste team van Fysiotherapie Bloemen Van der Laan bestaat uit 8 fysiotherapeuten met elk hun specialisaties. Ze werken nauw met elkaar samen en met de andere specialisten in Paramedisch Centrum De Thij, in Oldenzaal om de best mogelijke resultaten te behalen voor de klant. Hoe? Dankzij de pijnverlichtende werking van Andullatie, waardoor patiënten weer kunnen gaan bewegen!

In de praktijkWeg naar Andullatie

Het team van Fysiotherapie Bloemen Van der Laan bestaat uit een mooie mix van 8 ervaren en jongere fysiotherapeuten. Praktijkeigenaar Wendy van der Laan vertelt: “Iedere collega in onze praktijk heeft naast een afgeronde opleiding algemene fysiotherapie, zijn of haar eigen specifieke kennis en vaardigheden. Voor sommige aandoeningen en patiëntengroepen is het noodzakelijk onze kennis te verdiepen om de cliënt effectief te behandelen."

Wendy vertelt verder: "Mede-eigenaar Michiel Bloemen is gespecialiseerd in sport- en kinderfysiotherapie. Sinette Giesselink en Caroline Striedieck zijn eveneens kinderfysiotherapeut en Ine Westerik is (kinder)bekkenfysiotherapeut. Tim Oude Hampsink en ik zelf hebben een afgeronde opleiding manuele therapie. Marianne Meijboom is lid van het Parkinsonnet, en Saskia Japink geeft oedeemtherapie en is master in oncologietherapie i.o. en eveneens lid van het Parkinsonnet. We werken onderling nauw met elkaar samen en maken gebruik van elkaars expertise.”

De specialisten van Fysiotherapie Bloemen Van der Laan hoorden van een collega fysiotherapeut, die al werkt met Andullatietherapie, enthousiaste verhalen over de effecten ervan op cliënten met chronische pijnklachten. Michiel: “Deze patiënten vertonen vaak vermijdingsgedrag. Ze bewegen door de pijn minder dan goed voor ze is. Hierdoor gaat hun conditie achteruit en vermindert de belastbaarheid van hun gewrichten. Wij proberen ze aan te sporen om te bewegen, maar door de pijn laten ze dit vaak achterwege. Andullatie kan voor deze patiënten een oplossing zijn omdat het voor pijnverlichting zorgt, waardoor de patient weer gaat bewegen. En vooral dat bewegen draagt weer bij aan het verbeteren van de belastbaarheid en het verminderen van klachten. Hierdoor kunnen wij als fysiotherapeuten weer grip krijgen op het activeren van onze patiënt en ontstaat er nieuwe energie. Ook kan Andullatie toegepast worden na (zware) fysieke inspanning aangezien het ontspannend werkt en helpt om sneller te herstellen.”