Wil Meijer (Soest)

Ik ben voor het eerst sinds jaren weer eens pijnvrij

"Het was voor ons alles of niets"

Biografie

Wil Meijer (67) uit Soest is een bezige bij. Ze is docente Eerste Hulp en werkt als vrijwilliger met demente ouderen. Nek- en rugklachten belemmeren haar wel eens in haar doen en laten. “Maar zolang ik nog kan, ga ik gewoon door met werken. Het is mijn hobby”, vertelt Wil bevlogen. De Andumedic zorgt ervoor dat ze tussentijds wat kan ontspannen.

PijnverlichtingMijn weg naar andullatie

Tijdens Pijnverlichtingsdagen bij een fysiotherapeut in Soesterberg maakte Wil kennis met andullatietherapie. “Het andullatiematras ontspande en voelde goed, dus hebben mijn man en ik het gekocht. Ik bezocht de Pijnverlichtingsdagen, omdat ik nekletsel en drie hernia’s heb. Maar ik heb niet te klagen hoor. Mijn conditie is goed en ik kan nog zoveel doen.”

Heerlijk ontspannen
Om de pijnklachten enigszins binnen de perken te houden, heeft Wil fysio- en manuele therapie en heeft ze hotstone massages om haar rug soepel te houden. Ook ligt ze een aantal keer per week op het andullatiematras. “De uitstralingspijn naar mijn benen blijft, maar de Andumedic geeft veel rust op mijn rug en nek. Het is heerlijk om even te kunnen ontspannen.”

Alles of niets
Behalve Wil, maakt ook haar man Peter bijna iedere dag gebruik van het andullatiematras. Door de ziekte van Lyme had hij onder andere ernstige gewrichtsklachten en kon hij moeilijk lopen. “Met ondersteuning van het andullatiematras en magnetiseren gaat het veel beter en werkt hij weer”, vertelt Wil. Ze beveelt de Andumedic dan ook regelmatig aan bij andere mensen. “Toevallig vorige week nog. Mensen vinden het prijzig, maar in Nederland kun je - ook met het meest uitgebreide zorgverzekeringspakket - toch alles zelf betalen. Voor ons was het daarom alles of niets.”