Pijnverlichting

Chronische pijn

Dankzij andullatie kunnen pijnklachten ten gevolge van diverse aandoeningen, zoals rugproblemen, fibromyalgie en artrose verlicht worden. Vooral klachten die het gevolg zijn van chronische aandoeningen kunnen oorzaak zijn van een lange lijdensweg met verlies van levenskwaliteit. Andullatie kan ertoe bijdragen de levenskwaliteit terug op te krikken dankzij pijnverlichting. Door regelmatig gebruik van andullatie zorgt de lichaamseigen endorfineproductie voor pijnverlichting. Het wordt opnieuw mogelijk via natuurlijke middelen een normaal dagelijks leven te leiden, waarbij de levenskwaliteit zal worden herstelt.

“Het maakt de pijn draaglijker. En dat is maar goed ook, ik ben van plan honderd te worden."
Hinke van Weert MEER REFERENTIES

Acute pijn

Acute pijn ten gevolge van lichamelijke inspanning is een veelvoorkomend verschijnsel. Ook in dit geval kan andullatie voor pijnverlichting zorgen. Mechanische trillingen zorgen ervoor dat de pijnsignalen worden overlapt door positieve signalen.  

Preventie

Met andullatie is het niet alleen mogelijk bestaande pijn te verlichten. Ze werkt ook preventief zodat pijn gewoon niet ontstaat. Via het 1ste basisprincipe, zorgt een andullatiebehandeling ervoor dat cellen geactiveerd worden en meer energie Met andullatie is het niet alleen mogelijk bestaande pijn te verlichten. De therapie werkt ook preventief. Andullatie zorgt ervoor dat cellen geactiveerd worden en meer energie produceren. Dit heeft een positieve uitwerking op onze organen en derhalve op onze gezondheid. Bovendien stimuleert andullatietherapie de eliminatie van ziekteverwekkers en beschermt ons tegen ziektes. Onze vitaliteit neemt toe en ons immuunsysteem wordt versterkt.  

Performance

Warming-up

Andullatie wordt gebruikt om het lichaam op te warmen voor een sportactiviteit. De doorbloeding verbetert en de cellen krijgen meer energie. Niemand is in staat om meteen lichamelijke topprestaties te leveren. Een degelijke warming-up kort die voorbereidingstijd wel aanzienlijk in en voorkomt verrekkingen.  

“Ik gebruik andullatie na elke wedstrijd. Het helpt me om sneller te herstellen."
David Ferrer (prof-tennisser) MEER REFERENTIES

Betere prestaties

Door andullatie worden de cellen gestimuleerd om meer energie te produceren. Enerzijds is deze energie nodig voor de fysieke prestatie zelf en om doelstellingen te behalen. Anderzijds heeft celenergie ook een positieve uitwerking op het goed functioneren van onze organen. Dit is namelijk een voorwaarde om sportprestaties te kunnen leveren. Dankzij energieproductie in de cel, kan de huidige prestatie verbeterd worden.

Herstel

Wie zware fysieke prestaties levert moet zijn lichaam zo goed mogelijk ondersteunen en een tegenwicht bieden voor die belasting. Door het lichaam almaar op te spannen worden onze spieren hard en neemt de doorbloeding af. Door de mechanische trillingen worden de spieren weer losgemaakt, komt de doorbloeding op gang en wordt de lymfestroom gestimuleerd. Bovendien worden hierdoor afvalproducten afgevoerd. Dit totaalproces leidt tot een optimaal lichaamsherstel en voorkomt spanning.

Wellness

Anti-Aging

Om het verouderingsproces positief te beïnvloeden, is een stimulering van het collageenmateriaal van het allergrootste belang. Collageen bevindt zich overal in ons lichaam: in botten, kraakbeen, pezen, gewrichten, banden, tanden, huid en op tal van andere plaatsen. Collageen is een essentieel bestanddeel van ons bindweefsel. Het zorgt er onder meer voor dat onze huidcontouren opgevuld worden. De kwaliteit van het collageenmateriaal is af te lezen van onze huid. Wanneer het collageenmateriaal afneemt in ons lichaam, ontstaan er rimpels, die ons ouder laten lijken. Energieproductie in de cel zorgt ervoor dat het collageenmateriaal weer wordt opgebouwd via energietoevoer in de cellen. Maar ook een betere doorbloeding en activatie van ontspanningsmechanismen bevorderen dit proces. Een betere stofwisseling zorgt ervoor dat het materiaal dat nodig is voor celherstel in de huid wordt getransporteerd en de metabole afvalproducten uit het lichaam verwijderd worden. Aangezien spierspanning eveneens verantwoordelijk is voor rimpelvorming, is het essentieel de spieren te ontspannen. In tegenstelling tot een botoxbehandeling wordt de huid hier niet verlamd, maar komt de ontspanning op natuurlijke wijze tot stand.

Antistress

In ons leven zijn we steeds vaker aan stress onderhevig. Hierdoor krijgt ons lichaam het moeilijker om tot ontspanning te komen. Een burn-out is geen uitzondering meer. Oorzaak hiervan is aanhoudende, negatieve stress, ook  wel disstress genoemd. Disstress heeft met meerdere dingen te maken. Naast externe invloeden zijn het ook psychische belastingen die tot disstress leiden. Vooral in het beroepsleven wordt de lat almaar hoger gelegd. Vaak leggen we onszelf veel te hoge, onrealistische eisen op . Gevolg: disstress. De manier waarop we omspringen met deze eisen is bepalend voor onze stressgraad. Het activeren van de ontspanningsmechanismen helpt ons het hoofd te bieden aan de eisen van het dagelijkse leven door het vegetatieve zenuwstelsel terug in balans te brengen. En dat op een natuurlijke manier. Tegelijkertijd gaat hierdoor het stressniveau naar beneden en wordt een beschermend schild opgebouwd. We bepalen derhalve zelf hoe hoog we ons stressniveau laten stijgen.

Ontspanning

Bij fysieke en mentale ontspanning spelen onze spieren een belangrijke rol. Vermoeiende activiteiten en stressvolle situaties veroorzaken spierverharding. Andullatietherapie zorgt ervoor dat de spieren losser worden en verzekert een diepe ontspanning van het volledige lichaam en de geest. Stress kan vele klachten veroorzaken. In het slechtste geval, leidt het tot een burn-out. Opgelopen negatieve stress kan leiden tot disstress. Dit wordt vaak veroorzaakt door een fysieke belasting. De manier waarop we omgaan met de eisen van onze baan en het dagelijkse leven bepalen onze mate van stress. Het loslaten van onze ontspanningsmechanismen helpen ons om te gaan met stress door ons vegetatieve zenuwsysteem uit te balanceren. Het stressniveau daalt en de stressweerstand stijgt.

Bodyshaping

De stofwisseling is een essentiële factor met betrekking tot ons lichaamsgewicht. De stofwisseling regelt de biochemische celprocessen die nodig zijn voor onze lichaamsfuncties. Ons lichaam wordt voorzien van voedingsstoffen en gezuiverd van afvalproducten. De metabolische activiteit verschilt echter van mens tot mens. Om die reden valt het ene individu sneller af dan de ander. Wanneer het metabolisme niet efficiënt is, zijn alle pogingen om gewicht te verliezen gedoemd te mislukken. Hierdoor raak je gedemotiveerd en voel je je niet lekker in je vel. Andullatie helpt de stofwisseling aan te zwengelen en hierdoor de levenskwaliteit te verhogen. Om af te vallen is een betere bloedcirculatie en een stimulering van de lymfestroom noodzakelijk. Door andullatietherapie komen belangrijke voedingsstoffen in ons lichaam en geven ons meer vitaliteit. Ook zorgt andullatie ervoor dat afvalproducten worden afgevoerd. Dit zijn basisprincipes die essentieel zijn voor de stofwisselingsactiviteit. Ze worden door andullatie bevorderd.